Снежните бухали не се страхуват от вълци.



Снежните сови са зашеметяващи бели птици, които обитават арктическите райони на Северна Америка и Евразия. През лятото те се намират на север от 60 ° северна ширина , където човек би предположил, че хищниците ще бъдат уплашени. Но това не може да бъде по-далеч от истината.

Снежните бухали споделят това местообитание с висока географска ширина с различни полярни хищници като арктически скуош, арктически вълци и полярни мечки.



Докато възрастните снежни сови могат да летят, за да избегнат тези хищници, техните малки не могат.

По този начин, когато гнездят, снежните сови трябва да бъдат изключително бдителни. За съжаление, само забелязването на хищниците не е достатъчно, за да ги възпира, така че снежните сови имат други трикове в пернатите си ръкави.

Балсиста снежна сова бърка в някои вълци



Когато големи хищници като вълци отскачат, снежните сови използват много специална стратегия: те дразнят глупостите от тях.

Пищящи, накланящи се и бомбардирайки гмуркане на косматите, месоядни кучешки зъби, снежните сови имат изкуството да се тролят до наука. Всъщност, може би са взели някои уроци от плешивите орли, които са известни тролове !

Въпреки това, за разлика от палавите орли, снежните сови просто използват уменията си за тролинг за защита на младите си, наистина благородна цел.

Гледайте как снежните сови правят своето във видеото по-долу!

ГЛЕДАЙТЕ СЛЕДВАЩ: Гризли битки 4 вълка